Even voorstellen: jurylid Manon Jonquière

Graag stel ik me voor. Mijn naam is Manon Jonquière. Als voorzitter van Muziekvereniging Armonia uit Hengelo ben ik samen met mijn medebestuursleden en diverse commissies dagelijks bezig met het organiseren van de repetities, concerten en de projecten. De vereniging bestaat uit 5 orkesten.

Naast het vrijwilligerswerk als voorzitter werk ik binnen ons familiebedrijf waar we software maken en verkopen. Mijn rol is besturen in het basisonderwijs adviseren en begeleiden op het gebied van vervangingssoftware.
Mijn man, mijn drie kinderen en ik beleven allemaal veel plezier aan sporten en muziek maken.

Vorig jaar heeft ons jeugdorkest, het Twents Jeugd Harmonie Orkest, de KNMO Award gewonnen. Een groot compliment voor onze vereniging. De bokaal staat te pronken in het verenigingsgebouw en het geldbedrag is ingezet voor een volgend project: Het maken van een korte film met theater en muziek.

Het toewerken naar een concert is elke keer weer een uitdaging en leuk om mee te maken. Van de eerste brainstormsessie om een thema te bepalen, het vormen van het creatieve team, het maken van de begroting en het aanvragen van de subsidies tot de uiteindelijke uitvoering, het geeft zoveel energie.  En als dan het slotapplaus klinkt…

Het is een eer dat ik dit jaar jurylid mag zijn bij de KNMO Award 2021. Hopelijk komen er veel projecten binnen die weer een inspiratiebron zullen zijn voor andere verenigingen.