Te mooi om niet mee te doen!

Het door de KNMO genomen initiatief om het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest (NJHO) nieuw leven in te blazen  is overal in het land buitengewoon positief ontvangen. Toch blijkt het niet te lukken om het zomerproject op dit moment met een optimaal bezet orkest te starten. Veel jonge mensen zijn geïnteresseerd om mee te doen en vragen wanneer er nieuwe audities plaatsvinden. Ze willen namelijk heel graag meespelen in het NJHO, maar hadden zich al voor andere (vaak ook muzikale) projecten en tournees ingeschreven.

De eerste optredens van het NJHO vinden daarom niet, zoals eerder aangekondigd, deze zomer plaats, maar in een concertserie in de herfst.

De eerste auditieronde blijft gewoon zoals gepland in maart staan. De kandidaten die zich hiervoor hebben ingeschreven, ontvangen deze week de exacte tijd waarop ze auditie moeten doen en waar ze zich hiervoor moeten melden. In juni zal er dan een tweede auditieronde plaatsvinden. Binnenkort volgt hierover verdere informatie. De repetitieweekenden en eerste concerten zullen plaatsvinden in september en oktober.

We hadden graag al deze zomer gestart, maar nemen de tijd om het in één keer goed te doen en iedereen een kans te geven.

Auditieronde 1: zondag 26 maart
Auditieronde 2: zaterdag 3 juni
Repetitie 1 / NJHO-Xperience: zaterdag 16 september
Repetitieweekend 2: 13-15 oktober
Concert: zondag 29-10-2017

Ben je niet ouder dan 30 jaar? Speel je een instrument uit een harmonieorkest of cello, harp en piano en wil je je op muzikaal gebied verder ontwikkelen in een geweldig jeugdorkest met gelijkgestemde jonge talenten dan kun je je inschrijven voor de NJHO-Xperience of volgende auditieronde.

https://www.knmo.nl/inschrijven-auditie-njho/