Jonge musici kunnen auditie doen voor de 3e editie van het Concertgebouworkest Young

Van 4 tot 21 augustus 2022 organiseert het Concertgebouworkest de 3e editie van het Concertgebouworkest Young, een jeugdorkest voor Europese musici tussen 14 en 17 jaar. Tijdens deze 2,5 weken krijgen de deelnemers orkestrepetities, masterclasses en kamermuziekcoachings onder leiding van musici van het Concertgebouworkest. Daarnaast worden er concerten gespeeld in o.a. het Concertgebouw Amsterdam en in een zaal elders in Europa. Het volledige Young summer camp, inclusief accommodatie, alle maaltijden en reizen is gratis voor alle deelnemers.
Jonge musici kunnen auditie doen door middel van een video waarin ze zichzelf introduceren en waarin ze een solostuk, excerpts en toonladders spelen. Als laatste onderdeel moet ook een korte Video Essay worden opgenomen. Alle informatie over de auditie is te vinden op de website. Daarnaast moet elke musicus officieel worden voorgedragen door iemand die haar/hem goed kent, bijvoorbeeld een muziekleraar. Mocht u in uw klas of omgeving een (verborgen) talent kennen, kunt u deze zelf voordragen door middel van het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres: young@concertgebouworkest.nl.
Meer informatie over het auditieproces, de praktische organisatie van Young en enkele veel gestelde vragen is te vinden op: www.concertgebouworkest.nl/nl/concertgebouworkest-young.