Introductie Indoor Percussie en Indoor Winds in Wijchen

Voor verenigingen die zoeken naar een andere en opwindende invulling van de winterperiode organiseert CGN een introductie over Indoor Percussion (IPC) en Winds, een grootse wintertak van de KNMO.

Op 13 februari is er de mogelijkheid om uitgebreid en live kennis te maken met IPC en Winds.

Color Guard Nederland (CGN) organiseert in de winter een spannende competitie voor percussiegroepen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de groepen die een choreografie brengen bij hun optreden, dit noemen we de Marching Classes, en groepen die dat niet doen: de Concert Class. Vorig jaar is CGN gestart met de Winds divisie. Dit is een competitie voor ensembles die minimaal een blazersgroep bevatten. Naast een blazersgroep mogen naar eigen inzicht slagwerk (zowel gestemd als ongestemd) en andere muziekinstrumenten worden toegevoegd. Ook op het gebied van elektronische instrumenten en samples is bijna alles toegestaan. Daar zijn veel groepen bij die zich speciaal toeleggen op deze vorm. Maar ook groepen voor wie het competitie-element een belangrijke stimulans is om in de winter de kwaliteiten voor de zomer te verhogen.

In deze introductie zal CGN voorafgaand aan een wedstrijd uitleg geven aan bestuurs- en staffleden van verenigingen die misschien wel gehoord hebben van CGN, maar nog niet zeker weten of het wel bij de leden van hun vereniging past. Op zaterdag 13 februari is er in Wijchen ruimte voor diegenen die kennis willen komen maken met IPC en Winds. Lees hier meer:

 

Zaterdag 13 februari: Sportcentrum Arcus, Campuslaan 14, 6602 HX Wijchen