Orpheus meets Gelderland

27 mei
LocatieHilvarenbeek, CC de Elckerlyc
Website http://khorpheus.nl/

De Koninklijke Harmonie Orpheus gaat graag muzikale uitdagingen aan. Onder de noemer “Orpheus meets Gelderland” organiseert de Tilburgse harmonie op zondag 27 mei een concert waarbij het Gelders Fanfareorkest te gast is. Deze middag staat garant voor blaasmuziek van het hoogste niveau.

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) bestaat uit ongeveer vijfenzestig enthousiaste leden en komt uit in de hoogste divisie, de Concertdivisie. De leden zijn gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die lid zijn geworden van het GFO uit enthousiasme voor hun instrument en voor de fanfaremuziek. Het orkest nam enkele malen succesvol deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, eindigde in de laatste editie als hoogst geklasseerde fanfare van Nederland en voert daarmee tevens de titel vicewereldkampioen!

Onder leiding van hun dirigent Erik van de Kolk zullen zij onder andere het werk “Psalm 19” voor fanfareorkest en 4 klarinetten van de componist Hardy Mertens ten gehore brengen. Aansluitend leidt deze componist zelf als dirigent de Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg in een concert dat deels in het teken staat van deelname aan het Concertconcours op 18 november in Zutphen.

Het concert begint om 14:30 en vindt plaats in Cultureel Centrum de Elckerlyc te Hilvarenbeek. De entree bedraagt € 6,50.

Reacties zijn gesloten.