Hanzefestival voor Blaasorkesten

13 okt
14 okt
LocatieZutphen, Hanzehof
Website

Weet je nog? Het was op 2 oktober 2010, dat het startschot werd gegeven voor het eerste Hanzefestival. Een eigen festival, georganiseerd door het MUI, voor en door leden maar met de intentie om het enthousiasme voor blaasmuziek te delen met zoveel mogelijk mensen. De Hanzehof werd gekozen als festivaltempel: een prachtige zaal die goed klinkt en tot de verbeelding spreekt, waar de geest van Apollo rondwaart en waar iedere muzikant op het podium met volle teugen geniet. De eigenheid van het Hanzefestival was besloten in de manier waarop de deelnemers werden beoordeeld: met een persoonlijk gesprek tussen jury en dirigent, maar ook in de benadering vanuit de organisatie naar de deelnemende orkesten: vrije programmakeuze en laagdrempelige voorwaarden.

Inmiddels is MUI Musidesk en heeft het Hanzefestival vier edities gekend. Het jaar 2018 is daarom een lustrumjaar. Een goede reden om terug te kijken, maar ook ideeën over de toekomst te maken. Met als hoofdvraag: wat maakt het Hanzefestival uniek?

Je raadt het al: ook in 2018 is er weer een Hanzefestival voor blaasorkesten! Dit keer op zaterdag 13 en zondag 14 oktober, in de Hanzehof in Zutphen. En we maken er opnieuw een mooi feest van.

Reacties zijn gesloten.