Blaaskapellenfestival in Hellendoorn op 29 september 2018

Ter gelegenheid van de viering van het 40-jarig jubileum van de Eschländerkapel uit Hellendoorn organiseert de kapel i.s.m. met de KNMO Commissie Blaaskapellen een Blaaskapellenfestival met beoordeling. Hierbij is de ontmoeting tussen muzikanten en publiek een belangrijk aspect en streeft de organisatie naar een “ treffen” van blaaskapellen en muziekliefhebbers.

Iedere kapel die Böhmische, Mährische, Egerländer of gelijksoortige muziek speelt kan zich inschrijven voor dit Blaaskapellenfestival. Er is ruimte voor 10 blaaskapellen om deel te nemen aan het festival dat op 29 september van 10.00 uur tot ongeveer 18.00 uur zal plaatsvinden in de sporthal De Voordam aan de Koemaste 2 te Hellendoorn.

Repertoirekeuze:
De repertoirekeuze is vrij en de speelduur per kapel is maximaal 30 minuten. Twee festivaldeskundigen beoordelen de kapellen op muzikaliteit, presentatie en opvatting. Aan het einde van de optredens brengen de festivaldeskundigen per kapel een kort mondeling verslag uit van hun bevindingen. Alle deelnemende kapellen ontvangen daarnaast een uitgebreid schriftelijk verslag van hun optreden. De optredens worden tevens door een publieksjury beoordeeld.

Reglement:
Download hier het geldende festivalreglement.

Inschrijfkosten:
De inschrijfkosten bedragen € 100,00 per kapel. Dit is inclusief een entreebewijs voor de gehele dag voor de deelnemende muzikanten inclusief het jubileumconcert van de Eschländerkapel op zaterdagavond 29 september om 20.00 uur in de sporthal. De dag wordt afgesloten met een daverend feest met medewerking van Die Original Stimmungsmacher. Losse entreekaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar à € 10,00 p.p. (gehele dag + avond).

Inschrijven:
Inschrijven voor dit Blaaskapellenfestival is mogelijk tot 30 april 2018 door het invullen van dit inschrijfformulier. De organisatie houdt bij het bevestigen van deelname rekening met de volgorde van aanmelding. Na bevestiging door de organisatie en daarna betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief.