Cursussen / workshops

Workshop voor dirigenten van gestemd en ongestemd slagwerk 5 oktober 2019
De BBM werkt nauw samen met de BvO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant.

In het kader hiervan organiseren we op 5 oktober 2019 te Milheeze een workshop voor dirigenten van gestemd en opgestemd slagwerk.

Klik voor meer informatie en het inschrijfformulier op: https://www.brabantse-muziekbond.nl/9-smp/dirigentenworkshopstart-2/informatie-directieworkshop-slagwerk

 

Dirigentenworkshop LBM
Op zaterdag 13 oktober organiseert de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen de eerste workshop uit ‘de dirigentenworkshop De Maestro. Zowel voor beginnende als ervaren dirigenten een prachtige gelegenheid tot verdieping in alle aspecten van het dirigeren. De Maestro staat onder leiding van dirigent Jan Cober. Elke cursusdag bestaat uit een theoriegedeelte met gastdocenten uit de praktijk en een actief gedeelte waarbij HaFaBra-orkesten fungeren als praktijkensemble.
Thema’s zijn ‘Jeugd en muziek’, ‘Limburgse Componisten’, ‘Incomplete bezetting’ -, ‘Spaanse blaasmuziek’, ‘Mediawijsheid’ en ‘Diverse muzikale disciplines’.

Data:
13 oktober 2018
1 december 2018
19 januari 2019
16 maart 2019
11 mei 2019 en
29 juni 2019

Kijk op: www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro voor het volledige programma.

Schrijf je in via: www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro-deelnemen.

 

Dirigentenworkshops BBM

De komende jaren zal de BBM in samenwerking met de BvO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) dirigentenworkshops verzorgen. In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant.

Indeling
Alle workshops hebben een vaste indeling en elke workshop is gebaseerd op een thema. Het thema wordt vanuit vele invalshoeken benaderd. In de ochtend staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Beschrijving en toelichting van het thema van de dag
 • Theoretisch gedeelte (brede verdiepende opzet)
 • Verbreding van aan de workshop gerelateerde kennis
 • Het beantwoorden van vragen uit de praktijk
 • Receptieve vorming (waar mogelijk in relatie tot het thema)
 • Toelichting en het bespreken van de inhoud van het practicum (’s middags)
 • Praktijk tips

Tijdsplan:

 • 09.30 – 12.00u workshop
 • 12.00 – 12.45u lunch
 • 12.45 – 15.45 practicum met orkest (inclusief korte pauze)
 • 15:45 – 16:15 korte evaluatie

Docenten: Alex Schillings en Jasper Staps

22 september 2018, Tilburg

Topdirigent Jasper Staps geeft op 22 september een workshop voor dirigenten die meer willen weten over het dirigeren van lichte muziek. De deelnemers krijgen in de ochtend een college van Jasper Staps, waarna L’Echo des Montagnes in de middag aansluit als projectorkest.

Klik hier voor meer informatie.