KNMO Award 2021 inzending: Hiske de Heks, sjocht se fleanen!

Organisator: Harmonie Weidum e.o.
Vanwege Corona is deze voorstelling uitgesteld tot 2021.

Innovatief en creatief: combinatie muziek/theater/taal/natuur, deelname (ultieme) beginners + NNO solist, combinatie met onderwijs (5 basisscholen), muzykdei, meispelen en 122 jaar jonge muziekverenging, eigen productie, eigen script, eigen professionals, eigen organisatie

Hiske de Heks – sjocht se fleanen is een energieke kindervoorstelling, gebracht door Harmonie Weidum e.o. die de jonge bezoeker meeneemt op avontuur door de Friese weilanden.

De voorstelling is gebaseerd op het Friestalige kinderboek ‘Geheimen út ‘e Boskberch’, over de allerlaatste bij van Friesland.
Duurzaamheid, recycling en natuureducatie worden gecombineerd met muziek, theater en de Friese taal. Dit levert een verrassende en vernieuwende voorstelling op over een wereld boordevol muziek en mysterie.
Qua thematiek is er in Hiske de Heks – sjocht se fleanen aandacht voor muziek, theater, taal, biodiversiteit en duurzaamheid.
De voorstelling is toegankelijk voor iedereen, uitdagend voor onze leerlingen, deelnemers uit ons schoolmuziekproject, onze leden en organisatie.
De combinatie tussen moderne muziek, pas gestarte muzikanten, klassieke muziek en een doorgewinterde Noord Nederlands Orkest-solist maakt de voorstelling bijzonder.

Deelnemers zullen zijn:
• Alle leerlingen uit de jeugdopleiding van Harmonie Weidum e.o.
• NNO-muzikant (deze solist wonnen we begin 2020 met dit projectplan!)
• Fanfare Harmonie Weidum e.o.
• Leden malletband Harmonie Weidum e.o.
• De betrokken onderwijsinstellingen binnen Gearhing (totaal circa 320 leerlingen), via de schoomuzieklessen: O.B.S. It Pertoer (Weidum), O.B.S. De Gielguorde (Mantgum), O.B.S. De Fôlefinne (Easterwierrum), S.B.S. Dûbelspan (Boazum), O.B.S. De Pikeloer (Wiuwert).

Draagvlak
Van eerdere kindervoorstellingen leerden wij dat er een behoefte is aan dergelijke voorstellingen. Daarnaast wordt onze Muzykdei! voor jongeren goed bezocht. Inwoners uit de regio staan open voor nieuwe voorstellingen, muziekeducatie en hebben van oudsher een band met de muziekvereniging.
Door de kindervoorstelling te koppelen aan onze jeugdopleiding, de Meispelen, de jaarlijkse Muzykdei! en ons schoolmuziekproject brengen we een grote hoeveelheid kinderen in aanraking met muziek, musiceren en cultuur in bredere zin.
Per voorstelling verwachten wij 150 jonge bezoekers, er worden 3 voorstellingen gegeven. Om de jonge deelnemers vanuit het schoolmuziekproject te kunnen laten participeren worden er speciale arrangementen en composities geschreven.

Over de muziekvereniging
Muziekvereniging Harmonie Weidum e.o. (1898) bestaat uit een fanfare en een malletband. Uniek, want onze malletband is één van de laatsten van Friesland. Een malletband, iets compleet anders dan de drumband van voorheen, bestaat uit zowel melodisch als percussie slagwerk. De toevoeging van melodisch slagwerk maakt het grote verschil en staat garant voor een zeer complete band, veelzijdige muziek en aangename klanken. Bijzonder uitdagend ook voor onze leden; ze bespelen allemaal diverse instrumenten! Onze fanfare speelt in de 4e divisie en is naast op concoursen en festivals te vinden op de meeste uiteenlopende plaatsen. Sinds januari 2020 worden in samenwerking met Gearhing Onderwijsteam Noord de schoolmuzieklessen verzorgd binnen de groepen 1 tot en met 8 op 5 basisscholen.

 

Deel dit bericht op social media: