Vacature projectmedewerker heropend

In een tijd dat er veel creativiteit nodig is om mee te denken en vooral te werken aan de vertaling en invulling van overheidsmaatregelen voor muziekverenigingen in de amateursector heropent de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) de procedure voor tijdelijke versterking van haar organisatie in de functie van een

Projectmedewerker beleid
(0,4 – 0,6 fte / 16 – 24 uur)


Omschrijving functie en opdracht:

Als projectmedewerker beleid zul je je vooral bezighouden met het omzetten van (overheids)beleid naar de uitvoeringspraktijk, het bestuur voorzien van strategisch advies, de aanpassingen en implementatie van (corona)protocollen en richtlijnen voor amateurmuziek, het organiseren van inspirerend en vernieuwend aanbod en communicatie in brede zin etc. om de ondersteuning aan muziekverenigingen op niveau te houden.

In een hectisch en dynamisch speelveld vol uitdagingen en kansen, werk je samen aan passende oplossingen en antwoorden en ontlast je de bestuursleden. Je haalt relevante informatie op bij zowel aangesloten leden (de muziekbonden en doelgroepen) als externe partijen op het terrein van amateurmuziek en cultuurbeleid en vertaalt dit naar de uitvoeringspraktijk voor de sector. Waar relevant neem je deel aan overleggen met deze partijen.

Wat voor persoon zoeken we?

  • Je hebt enige jaren werkervaring en functioneert op wo/hbo-niveau; gezien de aard van de werkzaamheden zoeken wij iemand die als cultuuradviseur of beleidsmedewerker ervaring heeft opgedaan in het domein kunst- en cultuur;
  • Je kunt met gezag in de verschillende netwerken de positie van de muziekverenigingen inbrengen en toelichten;
  • Je hebt een scherp analytisch vermogen en weet waarnemingen snel en goed te vertalen naar ontwikkelingen en aanpak/werkwijze;
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken in een klein team, je neemt makkelijk zelf het initiatief, bent niet bang de handen uit de mouwen te steken en communiceert (in woord en geschrift) makkelijk en snel;
  • Je bent resultaatgericht en weet doelstellingen te bereiken binnen een vooraf aangegeven periode;
  • Je beschikt over een flexibele instelling en het werk concentreert zich niet op vaste dagen en tijden. Je past je gemakkelijk aan op wijzigingen in het speelveld; affiniteit met de amateurmuzieksector en/of werken bij de overheid is een pré.

Het betreft een tijdelijke functie van gemiddeld 16 tot 24 uur per week voor een periode van 38 weken. De functie wordt verricht op basis van een overeenkomst van opdracht. Het tarief is maximaal € 80 per uur excl. btw. Aanvang zo spoedig mogelijk. Detachering vanuit een andere (gelieerde) organisatie is bespreekbaar.

De functie is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie. De overeenkomst van opdracht wordt gesloten met het LKCA. Het bestuur van de KNMO stuurt je aan en is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Stuur een sollicitatiebrief met cv vóór 6 november naar voorzitter@knmo.nl.
Dit is ook het e-mailadres voor eventuele vragen over de functie. De sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden in week 46.

 

Over de KNMO

De vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) is een koepelvereniging voor instrumentale amateurmuziek in Nederland. ​Het dagelijks bestuur bestaat uit vijf bestuursleden. ​Alle bestuursleden zijn onbezoldigd. De KNMO heeft onder andere de doelstelling om (amateur) muziekbeoefening te bevorderen en gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten muziekverenigingen te behartigen.

Muziekverenigingen hebben het in deze periode niet gemakkelijk. Zij hebben te maken met gevolgen van maatregelen die vanwege corona genomen zijn en de traditionele vormen van repetities en uitvoeringen staan onder druk. Om in deze complexe periode de ondersteuning voor muziekverenigingen op niveau te houden zoekt de KNMO tijdelijk versterking.

De KNMO werkt daarbij samen met de bij haar aangesloten leden, maar ook met externe partners zoals Koornetwerk Nederland, Cultuurconnectie, LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en VirMus.nl. Het LKCA ondersteunt de projectmedewerker en coördineert ook afstemming met verschillende andere brancheorganisaties op cultureel gebied.

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.