Verenigingsbestuurder? Meld je aan voor KNMO-opleiding!

Hoe bestuur je effectief een muziekvereniging in een samenleving die steeds complexer wordt? Hoe verbeter ik de organisatie van mijn muziekvereniging? Het zijn vragen waar veel bestuurders van muziekverenigingen tegenaan lopen. De KNMO wil verenigingsbestuurders graag de mogelijkheid geven zichzelf te ontwikkelen én de kwaliteit van de muzieksector verbeteren. Daarom wordt dit voorjaar een pilot gestart. In deze pilot krijgen 15 bestuurders de kans om gratis deel te nemen aan de cursus ‘Besturen met impact’. Bent u verenigingsbestuurder? Lees dan snel verder en meld je voor 9 februari aan want vol is vol! 

Tijdens de cursus krijgen bestuursleden handvatten aangereikt om hun vereniging effectief te besturen. De opleiding wordt aangeboden door de KNVB. KNMO-vicevoorzitter Toon Peerboom: ‘De KNVB heeft een grote staat van dienst opgebouwd met hun KNVB-academie. Met deze pilot willen wij graag gebruik maken van deze kennis. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen sport- en muziekverenigingen. Maar tegelijk zijn er ook grote overeenkomsten bij het besturen van verenigingen. Bijvoorbeeld als het gaat over vrijwilligersbeleid, maatschappelijke meerwaarde van een vereniging of persoonlijk leiderschap van de vereniging.’

De KNMO gebruikt de ervaringen van de deelnemers om te kijken hoe de ondersteuning van de verenigingsbestuurders verbeterd kan worden. Toon Peerboom: ‘Wij vinden het belangrijk om te kijken waar verenigingsbestuurders behoefte aan hebben. Daarom nemen wij de kosten van de cursus op ons. Deelname aan de pilot is dus gratis.’

Update: Inmiddels is de cursus vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. We houden jullie op de hoogte van het vervolg van deze pilot en andere scholingsmogelijkheden! 

Besturen met impact in het kort

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Je volgt de cursus samen met bestuurders van sportverenigingen. De bijeenkomsten, zelfstudieopdrachten en eindopdracht vragen een tijdsinvestering van ongeveer veertig uur in ongeveer vier maanden.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt aangeboden op ongeveer twintig verschillende locaties verspreid door het hele land.

Wanneer wordt de cursus gegeven? 

De cursus wordt gegeven op een doordeweekse avond. Elke cursuslocatie kent een andere avond en een ander startmoment. Een overzicht is te vinden op de website van de KNVB

Voor wie?

Voor bestuurders van muziekverenigingen, doelgroepen of bonden die aangesloten zijn bij de KNMO.

Hoeveel kost het?

Omdat het om een pilot gaat betaalt de KNMO de kosten. Wel verwachten wij daarom van de deelnemers dat zij de cursus afronden zodat de ervaringen gebruikt kunnen worden om de ondersteuning van bestuurders van muziekverenigingen te verbeteren.

Reacties zijn gesloten.