Toon Peerboom Koninklijk Onderscheiden

Op zaterdag 1 december heeft burgemeester Jos Som van Kerkrade aan Toon Peerboom de versierselen behorend bij Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.

Toon Peerboom zet zich als vrijwilliger niet alleen binnen de KNMO in, maar ook op regionaal, provinciaal, nationaal en internationaal niveau. En dat al gedurende een groot aantal jaren met bijzondere en belangeloze inzet.
De heer Peerboom brengt het motto ‘vrijwillig is niet vrijblijvend’ zeer zeker in praktijk.
Sinds 1989 is hij bovenmatig actief voor sport (verenigingsverband), maar vooral voor de culturele sector (instrumentale amateurmuziek, theater en zang) binnen de gemeente Kerkrade en de provincie Limburg, op nationaal niveau bij de KNMO en het Repertoire Informatie Centrum (RIC) en op internationaal niveau bij de stichting Eurode, het Wereld Muziek Concours (WMC), het internationaal koorfestival CantaRode en het European Championship for Wind Orchestras (ECWO).
Hij zet zich op allerlei wijzen in om het belang van muziek maken uit te dragen, vooral ook als het gaat om jeugd en muziekonderwijs. Hij wordt veel gevraagd door verenigingen voor toekomstbestendige
advisering.

Met zijn nimmer aflatende energie en enthousiasme heeft hij vele mensen kennis laten maken met en laten meegenieten van cultuur in het algemeen en muziek in het bijzonder.

Op mede-initiatief van Toon Peerboom is Canta Young ontstaan, waardoor meer dan 200 basisschoolleerlingen in Kerkrade nu wekelijks zingen. Bijna alle basisscholen in Kerkrade zijn aangesloten en er is een gemengd jeugdkoor opgericht. Canta Young is voor de Kerkraadse jeugd van grote betekenis en is in een paar jaar tijd al een begrip geworden in Kerkrade.

Op deze wijze heeft Toon Peerboom met zijn grote, belangeloze inzet zeker bijgedragen aan een betere leefbaarheid en verbondenheid van de gemeenschap in ruime zin.

De KNMO feliciteert Toon Peerboom van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Ondersteuningen bij de aanvraag Koninklijke Onderscheiding Toon Peerboom

 

Internationaal                                                                                                            

ECWO, Cantarode, Rolduc, Eurode, WMC

 

Provinciaal en Nationaal

LBM, oud VNM, RIC, KNMO

 

Lokaal

Canta Young, SMK, Rode Events, Achilles, Toneelkonzeët, Kon. Harmonie Orkest Kerkrade en voorgangers 1989, Federatieve Bond van Muziekgezelschappen Kerkrade

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.