AVG

Hulp bij invoering verplichtingen privacywet

Vanaf 25 mei 2018 moet iedere vereniging, sportclub, bedrijf en school (kortom elke organisatie) het beheer over persoonsgegevens goed hebben geregeld. Dat geldt dus ook voor de muziekverenigingen die bij de KNMO zijn aangesloten! Bestuurders zijn persoonlijk aansprakelijk. Is het niet op orde? Dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens een forse boete opleggen. Laat dat niet gebeuren. Voorkom problemen door de juiste maatregelen te nemen. De KNMO helpt u daarbij!

De KNMO heeft een overeenkomst met de Stichting AVG voor Verenigingen afgesloten waardoor u als aangesloten vereniging voor € 15,- inloggegevens voor het 15 stappenplan kunt aanvragen. Ook voor stichtingen die naast uw verenigingen functioneren, kunt u als aangesloten muziekvereniging een licentie aanvragen. Het invullen van de 15 stappen is niet moeilijk, maar soms wel wat werk. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg past u de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken, zoals contracten, aan de nieuwe eisen aan. Het programma ziet geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd. Het is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal.

Na die 15 stappen bent u klaar. En heel belangrijk: U heeft een verklaring dat u aan de eisen van de wet voldoet.

Heeft u hulp nodig? De Stichting AVG voor verenigingen (avgverenigingen.nl)  heeft professionals die alles weten van de wet én weten hoe je die moet implementeren. Met de licentie heeft u toegang tot deze hulp.

Vul vandaag nog het aanmeldformulier in. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, krijgt u binnen 15 werkdagen inlogcodes.* De licentie is na aanmelding geldig tot en met 31 mei 2019 en wordt daarna zonder tegenbericht met een jaar verlengd. Wij zorgen dat u daarover op tijd bericht ontvangt.

(Let op: de inkt waarmee het contract (op 2 maart) getekend is, moet nog drogen. Dat betekent dat het nog maximaal twee weken duurt voordat de inlogcodes beschikbaar zijn en de KNMO nu nog niet in de lijst van deelnemende koepelorganisaties staat (https://avgverenigingen.nl/partnerlijst/).

Deel dit bericht op social media:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.