Open repetitie Showband Corio Heerlen

23 sep
Locatie clublokaal ‘ODEON’
Website http://www.showbandcorio.com

SHOWBAND CORIO HOUDT OPEN DAG

Op zaterdag 23 september houdt de in de hele muziekwereld bekende Showband Corio uit Heerlen een open repetitie. Iedereen die al een instrument bespeelt, of het juist graag wil leren, is op deze dag welkom om kennis te maken met alle facetten die bij het spelen in een showband horen.
Zo zal er uitleg worden gegeven over de muziekopleiding (deze wordt geheel binnen de eigen vereniging verzorgd), de exercitie, is er informatie over de geweldige optredens die de band verzorgt en kan er kennis worden gemaakt met het in eigen beheer gebouwde clublokaal en natuurlijk met de leden van de band. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan de (exercitie)-repetitie zodat men kan ervaren hoe het is om in een showband mee te lopen.
Showband Corio is na het succes op het WMC (de band haalde een gouden medaille op het onderdeel Marsparade en plaatste zich hiermee in de top-6 van de wereld) op zoek naar nieuwe leden die samen met de overige muzikanten willen bouwen aan een nieuwe show. Zowel in het blaaswerk  trompetten/bugels/saxofoons/baritons/tuba’s/
sousafoons/trombones) als in het slagwerk (een grote variatie aan percussie-instrumenten) kan de band hulp gebruiken.

Veel mensen denken vaak geheel ten onrechte dat het veel te moeilijk voor ze is om in een showband mee te lopen. Het tegendeel is echter waar: als je beschikt over een goede mentale en fysieke conditie en je je instrument al goed beheerst, dan kun je meedoen. Beginnende muzikanten worden alle zaken die belangrijk zijn zoals exercitie (de loopbewegingen), de muziek, maar vooral het plezier, in de interne opleiding van de band bijgebracht. Meelopen in de showband kan in principe vanaf +/- 14 jaar, maar kan, afhankelijk van kennis en ervaring, ook eerder.

Showband Corio behoort tot een kleine groep top-showkorpsen, die anders zijn dan de anderen; door de muziekkeuze (vaak swingende, populaire nummers) en door de bijzondere manier van ‘marcheren’ is de band een graag geziene gast op vele buitenlandse taptoes en parades. Meedoen bij Showband Corio betekent dus ook dat je wat gaat zien van de wereld.
Duik met Showband Corio in de wereld van de showkorpsen en ervaar hoe geweldig het is om deel uit te maken van dit succesvolle korps.

De bandleden nodigen iedereen van harte uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op zaterdag 23 september van 16:00 tot 18:00 uur in het clublokaal ‘ODEON’ aan de Randweg/Jeugrubbenweg in Hoensbroek-Mariarade.

Reacties zijn gesloten.