Nacht van de Militaire Muziek 2017

18 mrt
LocatieSoest, Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1
Website https://www.nmm.nl/over-het-nmm/nieuws/nacht-van-de-militaire-muziek-2017/

Big bands, klassieke ensembles, jazzgroepen en fanfares, DJ en percussie. Te midden van het arsenaal, tussen tanks, vliegtuigen en helikopters, komt militaire muziek tot leven!

Genghis Khan, wereldveroveraar te paard
Dit jaar is er speciale aandacht voor oosterse muziek vanwege de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’. Zo speelt het Bugelorkest een nieuwe compositie met filmbeelden van Khan. De Air Force Big Band zal de Far East Suite van Duke Ellington uitvoeren.

Vincent Bijlo
Vincent Bijlo presenteert met blazers van de FKNR een sfeervol programma. De RGGGJ geeft een voorstelling over 25 jaar rode baretten’ en ‘Grenadiersmuziek’. De FBW maakt muziektheater met ‘Die Verdammte Spielerei’. Met veel onnozele humor is het een feest van herkenning voor iedereen die opgegroeid is bij de koninklijke harmonie of fanfare.

“Veelzijdig festival met big bands, klassieke ensembles, jazzgroepen en fanfares”

Schindler’s List
Het NMM werkt samen met het orkest van buurman Herman van Veen. Strijkers uit het Harlekijn kamerorkest gaan ‘Schindler’s List’ uitvoeren met militaire blazers van de KMKJWF. Soliste is Laura Lunansky. Kom op tijd naar de Foyer du Trésor want vol is vol.

Grote Big Band Tent
De nieuwe Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Steelband, Funky Brass pop en diverse big bands met zangers en instrumentale solisten. Later op de avond kan er gedanst worden bij DJ Phil Horneman bekend van radio 6.

Koper en Hout
In de grote ruimtes schitteren de koperblazers van de KMKJWF en de TKKMAR. In het Auditorium en de Foyer du Trésor vindt u prachtige houtblazersensembles en klarinetorkesten met een verrassend repertoire. Er is een masterclass over muziek bij ceremonies. Op de sessionstage vindt u Klezmer en de Jazz Beatlezz.
Tickets en informatie
Tickets zijn online te bestellen. Wees er snel bij want eerdere edities waren uitverkocht. Kaarten kosten € 15,- inclusief entree tot het museum. Let op: de museumkaart, veteranenpas en andere kortingspassen zijn niet geldig voor dit evenement.

Zaterdag 18 maart 2017
Deur open 18:30 uur. Zalen open 19:00 uur
Start festival: 19:30. Info en tickets: www.nmm.nl

Reacties zijn gesloten.