FASO-Speeldag

02 sep
Locatie Het Danscentrum, Berlicumseweg 8a te Rosmalen
Website https://www.faso.eu/

De FASO organiseert weer haar jaarlijkse speeldag (van 10.30-17 uur) met groot orkest om muziek uit de bibliotheek te promoten. Dit jaar gaat het vooral om filmmuziek. Plaats: Het Danscentrum, Berlicumseweg 8a te Rosmalen.

De strijkers- en houtblazersgroepen zijn al goed bezet maar we zoeken nog 1 of 2 hoornisten, 3 trombones en twee trompettisten.

Dit jaar hebben wij een werk “van de plank gehaald” van Ruud van Eeten: ‘Festive Overture”. Ruud schreef het voor het FASO-jubileum in 2009. Verder gaan we een aantal werken spelen die meer bekend zijn van het horen dan van het spelen: de mooie filmmuziek uit “Schindler’s List”, de speelse muziek van “Pirates of the Caribbean” en de spannende muziek achter “Jurassic Park”.

Ruud van Eeten is een zeer ervaren dirigent. Hij is vaste dirigent van Timbres divers, een film- en musicalorkest maar heeft voor talloze orkesten en ensembles gestaan. Hij studeerde muziektheorie, trombone en orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium Tilburg en vervolgde zijn studie met een ‘master of music’-titel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij won in 2003 de ‘Bernard Haitink beurs’. Hij is regelmatig gastdocent op diverse conservatoria op het gebied van personal coaching, examencommissie en programmering. Als componist schreef hij kamermuziekwerken, orkestwerken en opera. Voor één van zijn composities won hij de ‘Anjer Muziekprijs’. Ruud bekleedde verschillende functies, zoals artistiek en zakelijk directeur van Muziekcentrum De Toonzaal en voorzitter van de FASO. Momenteel is hij directeur van de theaters Oisterwijk/Moergestel.

Aanmelden: speeldag@faso.eu of bellen met Bekkie Doornweerd 06-13180867
Kosten all-in 25 Euro

Reacties zijn gesloten.